vrijdag 9 december 2011

Nazca-lijnen en Cahuachi Cultuur


Zich uitstrekt over de Nazca-vlakte als een gigantische kaart of blauwdruk achtergelaten door oude astronauten, liggen de beroemde Nazca lijnen in Peru. Peru wordt geassocieerd met de Inca beschaving.
De Nazca-lijnen zijn een Engima. Niemand heeft het bewijs wie ze gebouwd zijn, of waarom. Sinds hun ontdekking zijn de Nazca-lijnen geïnspireerd fantastische uitleg van oude goden, een landingsbaan voor het terugsturen van vreemdelingen, een hemelse kalender gemaakt door de oude Nazca beschaving - waardoor de oprichting van de lijnen tussen 200 voor Christus en 600 na Christus, gebruikt voor rituelen waarschijnlijk met betrekking tot astronomie, aan de ayllus of clans, die bestaat uit de bevolking te bevestigen en om vast te stellen door middel van rituelen hun economische functies door wederkerigheid en herverdeling gehouden, of een kaart van ondergrondse watervoorraden.
Er zijn ook enorme geogliefen in Egypte, Malta, Verenigde Staten (Mississippi en Californië), Chili, Bolivia en in andere landen. Maar de Nazca geogliefen, omwille van hun aantal, kenmerken, afmetingen en culturele continuïteit, werden gemaakt en opnieuw gemaakt in de hele pre-Spaanse periode, de vorming van een meest indrukwekkende, maar ook raadselachtig, archeologische groep.
Plaats
De Nazca-lijnen bevinden zich in de Nazca woestijn, een dorre hoog plateau dat tussen de steden van Nazca en Palpa strekt zich op de pampa (een groot vlak gebied in het zuiden van Peru). De desolate vlakte van de Peruaanse kust die de Pampas van San Jose (Jumana), Socos, El Ingenio en anderen in de provincie Nasca omvat, is 400 kilometer. Ten zuiden van Lima, heeft een oppervlakte van ongeveer 450 km2, van zandwoestijn en de hellingen van de contouren van de Andes. Ze hebben betrekking op bijna 400 vierkante mijl van de woestijn. Geëtst in het oppervlak van de woestijn pampa zand ongeveer 300 honderd figuren gemaakt van rechte lijnen, geometrische vormen het meest duidelijk zichtbaar vanuit de lucht.
Nazca Plain
De Nazca vlakte is vrijwel uniek voor zijn vermogen om de markeringen op het, door de combinatie van het klimaat (een van de droogste op aarde, met slechts twintig minuten van de neerslag per jaar) en het vlakke, steenachtige grond die het effect minimaliseert behouden van de wind op de begane grond. Met geen stof of zand op de vlakte, en weinig regen of wind om het te eroderen te dekken, lijnen getrokken hier hebben de neiging om te blijven trekken. Deze factoren, in combinatie met het bestaan ​​van een lichter gekleurde ondergrond onder de woestijn korst, zorgen voor een groot schrijfblok, dat bij uitstek geschikt is voor de kunstenaar die wil zijn stempel achterlaten voor de eeuwigheid.
De kiezels die de oppervlakte van de woestijn te dekken bevatten ferro-oxide. De blootstelling van de eeuwen heeft ze een donkere patina. Wanneer het grind wordt verwijderd, ze contrasteren met de kleur eronder. Op deze manier de lijnen werden getrokken als voren van een lichtere kleur, hoewel in sommige gevallen werden ze prints. In andere gevallen, de stenen het definiëren van de lijnen en tekeningen vormen kleine laterale bulten van verschillende grootte. Sommige tekeningen, vooral het begin van de degenen, werden gemaakt door het verwijderen van de stenen en het grind uit hun contouren en op deze manier de cijfers stonden in hoog reliëf.
De concentratie en naast elkaar plaatsen van de lijnen en tekeningen laten er geen twijfel over bestaan ​​dat zij intensieve langdurige arbeid die nodig is zoals blijkt uit de stilistische continuïteit van de ontwerpen, die duidelijk overeenkomen met de verschillende stadia van culturele veranderingen.

Nazca Lines - Enigmatic Designs
Er blijken verschillende ontwerpen die bestaat uit figuren van dieren, bloemen en planten, objecten en antropomorfe figuren van kolossale proporties gemaakt met goed gedefinieerde lijnen. Een voorbeeld hiervan is de tekening van een vreemd wezen met twee enorme handen, een normaal en de andere met slechts vier vingers.
Ook vertegenwoordigd zijn tekeningen van door de mens gemaakte objecten, zoals garen, weefgetouwen en "tupus" (sier gespen). Al deze cijfers zijn goed gedefinieerde ingangen die kunnen worden gebruikt als paden of om mensen in staat stellen om samen lijn langs de conformaties van de tekeningen.
De antropomorfe cijfers zijn relatief weinig en bevinden zich op de piste. De meest bekende zijn is The Astronaut op 32m lang ontdekt door Eduardo Herrán in 1982.


Kaarten1. Orka2. Vleugel3. Baby Condor4. Vogel5. Dier6. Spiraal7. Hagedis8. Boom9. Handen10. Spiraal11. Spin12. Bloem13. Hond14. Astronaut15. Driehoek16. Walvis17. Trapazoids18. Ster19. Pelikaan20. Vogel21. Trapazoid22. Kolibrie23. Trapezoid24. Aap25. Lama26. Trapezoïden

Samenstelling
De lijnen zouden zijn gemaakt door het verwijderen van het ijzer-oxide coating kiezelstenen die het oppervlak van de woestijn te dekken. Wanneer het grind wordt verwijderd, ze contrasteren met de lichte kleur aan de onderkant. Op deze manier de lijnen werden getrokken als voren van een lichtere kleur. Off the Pampa, ten zuiden van de Nazca-lijnen, hebben archeologen nu ontdekt de verloren stad van de lijn-bouwers, Cahuachi. Het was bijna 2000 jaar geleden gebouwd en op mysterieuze wijze 500 jaar later verlaten.

Het ontdekken van de Nazca-lijnen door de Outsiders
De Nazca-lijnen werden voor het eerst gezien toen commerciële luchtvaartmaatschappijen vliegen begon in de Peruaanse woestijn in de jaren 1920. Passagiers meldden dat ze 'primitieve landingsbanen' in het veld hieronder. Vandaag de dag mensen soms vliegen in heteluchtballonnen aan de pracht van de Nazca-lijnen, hun eneries ontwaken iets in hun ziel te geven.

Het behoud van de Nazca-lijnen
Het is moeilijk om de Nazca-lijnen vrij te houden van interventie van buitenaf. Zoals met alle oude ruïnes, zoals Machu Piccu, weer door wind en regen, en het menselijk geknoei zullen hun tol eisen op deze oude Lines.
In de afgelopen jaren de Nazca-lijnen hebben geleden geleidelijke vernietiging, als graf rovers op zoek naar pre-Inca artefacten litteken het terrein met honderden holen, afval, onder andere afval. Een boom in koper-en goudwinning - inclusief een mijn gebouwd in 1997 een paar meter van een 2000 jaar oude, twee-mijl lange trapezium - is defacing delen van de Nazca-lijnen met tracks van vrachtverkeer.
In de afgelopen tien jaar hebben adverteerders en politieke campagnes gesneden grote berichten in de rots en zand tussen de oude ontwerpen in deze regio 250 mijl ten zuiden van Lima.
In 1998, overstromingen en modderstromen van de El Nino weerpatroon serieus uitgehold verschillende figuren.
Als elektriciteit bereikt de groeiende lokale bevolking, nutsbedrijven lopen stroomkabels over en rond de site.
De schade aan de Lines onderstreept wanhopige strijd Peru om haar nationale erfgoed te bewaren. Archeologen zeggen dat ze hulpeloos te kijken als de zoektocht naar beurs en het behoud in een land gezien als de bakermat van de Nieuwe Wereld de beschaving aan het verliezen is naar commerciële belangen, somber armoede en de groeiende populariteit van erfgoed als toeristische attracties.

Theorieën
Toribio Mejia Xespe, een Peruaanse arts en antropoloog was de eerste wetenschapper, in 1927, de belangstelling voor wat hij noemde 'grote Inca ceremoniële voorwerpen "show.
Michael Coe gelooft dat de Nazca-lijnen zijn heilig paden om te wandelen door specifieke riten. De primaire lijnen werden een aanbod voor ouderen, de hemel, en de bergen goden die hen in het water voor hun akkers.
Erich von Däniken gesuggereerd, in zijn boek 1968, Chariots of the Gods, dat de lijnen werden gebouwd door oude astronauten als een landingsbaan. Maar de zachte kleigrond en de laag van bruine en zwarte rotsen in de Nazca woestijn zou een ongeschikte locatie voor de aanlanding van lijken en werden weggeblazen door de kracht van raketaandrijving. De aliens links - nooit meer terug te keren - het verlaten van de mensen verward. Net als in de moderne cargo cults ze probeerden terug te bellen met de goden door lijnen te trekken, cijfers en trapezes.
Robin Edgar beieved dat de Nazca-figuren zijn geïnspireerd door, en bestemd om te worden gezien door de (zogenaamde) Oog van God, die is ingetreden tijdens totale zonsverduisteringen. Een buitengewone reeks zonsverduisteringen viel samen met de bouw van de Nasca lijnen. Sommige lijnen zijn afgestemd op de winterzonnewende, een minder spectaculair, maar meer regelmatige, dood en wedergeboorte van de zonnegod.
De Code van Carl Munck - The Ancient Geomatria van getallen - De Nazca-Line markering op de grond vinden zich op de Code Matrix-systeem. Nazca-lijnen en Archaeocryptography De oude sites over de hele wereld zijn zeer precies gepositioneerd op een globale coördinatensysteem in relatie tot de positie van de Grote Piramide van Gizeh. De posities van de sites worden gegeven in de geometrie van de constructie. Een zeer oude systeem van de nummers werd gebruikt in het systeem, dat we zullen noemen Gematria. Gematrian nummers zijn te vinden in oude mythen en religies, waaronder de Bijbel. Gematrian nummers werden gebruikt in systemen van maten en gewichten van oude volkeren, waaronder de Grieken, de Egyptenaren, de Perzen, de Babyloniërs en de Romeinen. De Code systeem maakt gebruik van wiskundige constanten, zoals pi en de radiaal. Het systeem maakt ook gebruik van conventies die nog in gebruik zijn, zoals de 360 ​​graden cirkel, 60 minuten graad, 60 seconden minuut, de basis-ten nummering, de 12-inch voet, en de 5280 meter mijl.De oude Maya's Gematrian nummers gebruikt in hun zeer nauwkeurige tijdregistratie.
Maria Reiche was een Duitse wiskundige en archeologe die beroemd was om het onderzoek naar de Nazca-lijnen. Ze geloofden dat de lijnen een astronomische kalender die de richting van de opkomst van belangrijke sterren en planetaire evenementen zoals zon zonnewende. Formaties zoals de spin en de aap konden laten zien sterrenstelsels zoals Orion en Ursa Mayor. Het probleem met alle astronomische theorieën is de onwetende van de leeftijd. De richting van de sterren veranderingen binnen eeuwen heen, te verklaren door de precessie van de equinoxen.
Reiche leidde een vastberaden poging om theorieën over buitenaardse bezoekers diskrediet te brengen. Zij voerde aan dat de Nazca-indianen geconstrueerde de lijnen ergens tussen 300 voor Christus en AD 800. Ter ondersteuning van deze mogelijkheid, hebben sommige wetenschappers naar voren gebracht ingenieuze ideeën over hoe de geogliefen kunnen theoretisch zijn ontworpen vanaf de grond. Hoe meer belangrijk bewijs, echter, is dat wat pogingen om definitief verbinden de lijnen om de Nazcan cultuur. Hier, noch overleven van de twee belangrijkste bewijsstukken nauwlettend in de gaten.
Het eerste stuk van bewijs is een serie van radiokoolstof data, op basis van keramiek en houten resten die werden achtergelaten op de lijnen van het Nazca volk. Er wordt beweerd dat dit bewijst dat de Nazcans de lijnen gebouwd. Integendeel, de datering van deze materialen vertelt ons alleen dat de Nazcans leefden in het gebied van de Nazca-lijnen. Omdat de lijnen zelf niet kan radiokoolstof worden gedateerd, blijft de mogelijkheid bestaan ​​dat ze al bestonden toen de Nazcan cultuur ontstaan. Het tweede bewijs is de vermeende gelijkenis van de Nazca geogliefen om bepaalde functies te vinden op Nazca aardewerk. Dit is een belangrijke kwestie, omdat het potentieel biedt bewijs dat de Nazcans ofwel had de foto's die zijn ontworpen of in ieder geval bekeken ze uit de lucht. Maria Reiche overleed in 1998 op de leeftijd van 95. Zij is begraven in de dorre vallei van ze hield zo goed.
Professor Gerald Hawkins en zijn groep ging naar Nazca om de astronomische theorie van Maria Reiche te bewijzen, maar was niet succesvol. In 1968, een onderzoek door de National Geographic Society vastgesteld dat, terwijl sommige van de Nazca-lijnen wel wijzen op de posities van de Zon, Maan en bepaalde sterren tweeduizend jaar geleden, was het niet meer dan kon worden verwacht door louter toeval. In 1973, dr. Gerald Hawkins 186 lijnen bestudeerd met een computerprogramma en vond dat slechts 20 procent een astronomische oriëntatie had - wederom niet meer dan door puur toeval.
Simone Waisbard verklaarde dat de tekening van Nazca zijn een enorme astronomische kalender. Verder is de Nazca-line-systeem werd gebruikt om de neerslag waarde te meten. Cijfers, vooral zeevogels, een verbinding met de meteorologische voorspelling systeem van de Nazca-cultuur. Haar ideeën voor de trapezium formaties: plaatsen voor een heilig dier voor het offer hen, of in het veld claims die verband houden met filter galeries, waarnemingsposten of plaatsen voor rituele ceremonies van de verschillende clans.
Alan F. Alford geconcludeerd dat de Nazca-lijnen werd gemaakt door Negroide Slaven van de Tihuanaco Cultuur. Na een revolutie van de Negroide bevolking verwoest enkele figuur, dit is de verklaring voor debetsaldo zigzag-formaties. Later dit mensen gingen in noordelijke richting en stichtte Chavin en de Olmeken cultuur.
Robert Bast de lijnen gekoppeld aan de zondvloed verhalen in zijn boek A Memory van de zondvloed. Het dier, plant en mens-vormige figuren samen op de grond liggen als een gedenkteken plaats van de grote vloed.
Gilbert de Jong schreef een Nazcan Zodiac. Hij reisde naar Nazca en de gemeten GGF door de GPS. Hij behaalde een lengte van het plein zijde van ongeveer 54,7 meter. In de formatie herkende hij een Zodiac.
Markus Reindel's Dowsing theorie zegt dat de Nazca De cijfers zijn markers voor een ondergrondse waterstroom. Trapezoides tonen de breedte van de waterstream, zigzaglines laten zien waar ze uiteindelijk, lijnen vertonen in de richting van de puquitos. Verklaart hij de aard van de cijfers door de staaf-wichelroede lopen (om de ondergrondse water te vinden) en shamanstic vluchten (naar het overzicht van de cijfers).
Ellie's Theorieën
De Nazca lijnen lijken de verschillende koninkrijken af ​​te beelden: Man, Aquatic, Avian, Beesten, onder andere dat bijna tonen een blauwdruk van de reis op de mensheid in de alchemie van de tijd. De belangrijkste Nazca-lijnen volgen de universele archetypen gevonden over de hele wereld. Ik zie ze niet als een landingsbaan voor het retourneren van de ruimte schepen en schepper goden, die beloofd hebben elke beschaving zullen ze terugkeren, maar nooit zal.
Omdat het menselijk bewustzijn gaat door een proces van evolutie - de lijnen zijn een van de vele herinneringen en triggers van wie we zijn en waar we naartoe gaan. Creatie is een onderdeel van een geometrische blauwdruk die herhalingen in de cycli van de tijd die door hetzelfde bewustzijn. De sleutel is bang geometrie en het begrijpen van de holografische aard van onze werkelijkheid. De Nazca-lijnen zal een raadsel blijven tot het einde van de tijd samen met andere tastbare objecten hier geplaatst om ons te ontwaken.


 Nazca Cultuur - Cahuachi People

Op de pampa, ten zuiden van de Nazca-lijnen, hebben archeologen nu ontdekt de verloren stad van de lijn-bouwers, Cahuachi. Het was bijna twee duizend jaar geleden gebouwd en was op mysterieuze wijze 500 jaar later verlaten. Nieuwe ontdekkingen op Cahuachi nu eindelijk beginnen te geven ons inzicht in de Nazca-volk en het mysterie van de Nasca lijnen te ontrafelen.

In het algemeen wordt Nazca cultuur beschouwd als te bestaan ​​uit drie fasen, vroege, midden en late stadia, en ook de Classic Nazca (ongeveer 250-750 na Christus). Een van de meest bekende en onderscheidende kenmerken van de Nazca-cultuur is de polychrome aardewerk, die de aandacht heeft getrokken vanwege de technologische verfijning en de spannende symboliek van de motieven. Dit aardewerk cultuur verspreidt zich in het gebied van de valleien van Chincha, Pisco, Ica, Nazca en Acari.

In het vroege stadium hebben deze waren niet veel kleur, maar het Midden-en Late Nazca polychrome zijn buff of rood en zijn geschilderd in drie tot acht kleuren. De meest populaire keuze van kleur waren rood, zwart, wit, bruin, geel, grijs en violet met een schets in zwart. Kommen en bekers waren gemeenschappelijke vormen, maar double-uitloop en hoofd-en-uitloop potten zijn ook gevonden. Vogels, vis of fruit werden vaak getrokken op het aardewerk, en religieuze of mythologische eigenschappen Nazca's werden ook gebruikt in zijn ontwerp.
  

Cahuachi was een belangrijk ceremoniële centrum van de Nazca-cultuur en over het hoofd gezien sommige van de Nazca-lijnen van een CE tot ongeveer 500 CE. Italiaanse archeoloog Giuseppe Orefici is het uitgraven van de site voor de afgelopen decennia, waardoor een team naar beneden elk jaar. De site bevat meer dan 40 heuvels bedekt met adobe structuren.

De permanente bevolking was vrij klein, maar het was blijkbaar een pelgrimstocht centrum dat sterk groeide in de bevolking voor grote ceremoniële gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen vermoedelijk betrokken de Nazca-lijnen en de gigantische zandduin van Nazca. Ondersteuning voor de bedevaart theorie is afkomstig van archeologische bewijs van geringe bevolkingsdichtheid op Cahuachi en van de Nazca-lijnen, die zelf wezens, zoals orka's en apen, die niet aanwezig waren in de Nazca regio te tonen. Handel of reizen kunnen verklaren waarom de beelden. Vanwege het droge klimaat van de vondsten zijn heel rijk en zijn zelfs zulke vergankelijke materialen als kleding. Plundering is het grootste probleem van de site vandaag.  


Hun oude techniek van het weven, dat de Nazca-volk ontwikkeld, heeft een inzicht in hoe de lijnen zijn aangebracht, en wat zij zouden kunnen zijn gebruikt voor meer dan 1500 jaar geleden.
 
 
Adobe Piramide van Cahuachi
 
 
 
 
Cahuachi, in Peru, was een belangrijk ceremoniële centrum van de Nazca-cultuur en over het hoofd gezien sommige van de Nazca-lijnen van een CE tot ongeveer 500 CE. Italiaanse archeoloog Giuseppe Orefici is het uitgraven van de site voor de afgelopen decennia, waardoor een team naar beneden elk jaar. De site bevat meer dan 40 heuvels bedekt met adobe structuren. Het is ook bestudeerd door Helaine Silverman, die heeft een boek geschreven over Cahuachi.

De permanente bevolking was vrij klein, maar het was blijkbaar een pelgrimstocht centrum dat sterk groeide in de bevolking voor grote ceremoniële gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen vermoedelijk betrokken de Nazca-lijnen en de gigantische zandduin van Nazca. Ondersteuning voor de bedevaart theorie is afkomstig van archeologische bewijs van geringe bevolkingsdichtheid op Cahuachi en van de Nazca-lijnen, die zelf wezens, zoals Orca en apen, die niet aanwezig waren in de Nazca regio te tonen. Natuurlijk kan de handel of reizen uitleg over de beelden. Vanwege het droge klimaat van de vondsten zijn heel rijk en zijn zelfs zulke vergankelijke materialen als kleding.

Plundering is het grootste probleem van de site vandaag. De meeste van de begraafplaatsen rond Cahuachi werden niet bekend tot voor kort en dus een zeer verleidelijk doelwit.
 
 
 
Begraafplaatsen en rituelen

De meeste van de begraafplaatsen rond Cahuachi werden niet bekend tot voor kort.
 


 
 
Japanse onderzoekers vinden nieuwe reusachtige foto van Peru Nazca Plateau
 
 

 
 
Een nieuwe grote foto op de Nazca Plateau in Peru, die beroemd is om grote patronen die kan worden gezien vanuit de lucht, is ontdekt door een team van Japanse onderzoekers.

Het beeld is 65 meter lang en lijkt een dier met hoorns. Men denkt te zijn getekend als een symbool van hoop op goede oogsten, maar er zijn geen overeenkomstige patronen elders, en het type van het dier blijft onduidelijk.

De ontdekking is de eerste keer sinds 1980 dat een ander beeld dan een geometrisch patroon is te vinden op de Nazca Plateau.The foto is gevonden door een team van onderzoekers, waaronder Masato Sakai, een universitair hoofddocent aan de Universiteit Yamagata, nadat ze geanalyseerd beelden van een Amerikaanse commerciële satelliet.

Zij bevestigden het was een eerder onontdekte beeld in een plaatselijk onderzoek in maart van dit jaar. Het ligt ten zuiden van de Nazca-plateau, en blijkbaar ging onontdekte sinds enkele toeristische vliegtuigen passeren over het gebied.

Twee delen van de foto, die lijken te zijn hoorns, dragen grote gelijkenis met die op aardewerk dateert uit 100 voor Christus tot 600 na Christus, tijdens de tijd dat de Nazca rijk bloeide, en men denkt dat ze betrekking hebben op de vruchtbaarheid riten.
Giant Cijfers in Peru Desert Pre-date Nazca Lines
 
  
 
 
Een groep van ongeveer 50 tekeningen van grote figuren onlangs ontdekt in de heuvels van Zuid-kust woestijn van Peru nabij de stad van Palpa is gezegd om ouder zijn dan de beroemde Nazca-lijnen in de buurt.

De heer Johny Isla, directeur van de Andes Institute of Archaeological Studies, zei de 'geoglyph' cijfers lijken te zijn ontstaan ​​door de Paracas gemeenschappen tussen de 500 en 400 voor Christus, terwijl de Nazca-cultuur ontwikkelde zich na 50 v. Chr.

Meneer Isla en zijn partner dr. Markus Reindel van het Nederlandse Instituut voor Archeologie ontdekte de Paracas cijfers met behulp van luchtfoto's en land-based enquêtes. De cijfers van de mens, vogels, apen en katten variëren in grootte van 10m tot 50m breed, en zijn ook gegroepeerd in gebieden die tot 60 m tot 90 m breed.

De Paracas cijfers werden gemaakt door het verwijderen van donkere stenen om de lichtere oppervlak eronder bloot te leggen. Sommige gebieden waren opgeruimd en anderen opgebouwd met rock, waardoor cijfers in hoog en laag reliëf. Met de Nazca-lijnen waren echter de geogliefen alleen gemaakt door het opruimen van een laag-reliëf gebieden. Tot voor kort geloofden wetenschappers dat de cijfers in de Palpa en Nazca's waren alleen uit de Nazca-cultuur. De heer Isla zegt culturele datering en de stijl van de nieuw gevonden Paracas cijfers zet ze uit elkaar.
 
  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten